Soundful Yin® Jooga -ohjaajakoulutus
kevät 2024

Soundful Yin® Jooga -ohjaajakoulutus uudistuu!
Koulutuksen pitkäaikainen opettaja Nea Buckelew lähtee opiskelemaan ja
koulutusta jatkaa joogaopettaja Aino-Sofia Kojonen.
Anatomian ja fysiologian osalta Terhi Elo on koulutuksessa mukana.
Kuvassa Aino-Sofia.

Soundful Yin® -joogassa yhdistyvät yinjooga, äänimaljat sekä lempeä, intuitiivinen kosketus.

Yinjooga asanoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Yinjoogassa ei haeta aktiivisia venytyksiä, eikä mennä kehon äärirajoille. Harjoitus etenee rauhallisesti antaen mahdollisuuden päästää irti suorittamisesta ja kiireestä ja palata olemisen tilaan. Harjoituksessa kiinnitetään huomiota luonnolliseen, tasaiseen hengitykseen ja annetaan asioiden tapahtua omalla painollaan.

Soundful Yin -tunnilla äänimaljoja soitetaan keholla ja aurassa edistäen rentoutumisen tunnetta yinjooga asanoissa. Tunnilla voidaan käyttää myös gongia, sadekeppejä ja kosheja ja gongia. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn ja kosketuksen avulla. Soundful Yin on syvärentouttavaa joogaa, joka rauhoittaa hermostoa, vapauttaa fyysisiä tukoksia kehossa, tuo tilaa ajatusten väliin ja vahvistaa yhteyttä omaan itseen.

Nykypäivän vallitsevassa, suorittavassa Yang- tyyppisessä elämänrytmissä on tärkeää muistaa tasapaino ja harjoittaa lempeää läsnäoloa, olemista ja antautumista. Tarkoituksena on löytää tasapaino näiden kahden vastavoiman välillä. Soundful Yin kietoo upeasti yhteen yinjoogan palauttavat ja avaavat asanat, lempeän kosketuksen sekä syvärentouttavan ja hoitavan äänimaailman.

Koulutus järjestetään oppilaille, jotka ovat käyneet Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja sointukylpyohjaajan koulutuksen tai voit käydä koulutuksia samanaikaisesti.

Kurssikerrat koostuvat yinjooga tunneista, keskustelusta, teoriasta, käytännön harjoittelusta, kirjoitustehtävistä ja rentoutushetkistä. Olet sydämellisesti tervetullut lämminhenkiseen ryhmään oppimaan, rentoutumaan ja kasvamaan yinjooga ohjaajaksi!

Koulutusaikataulu

Kevään 2024 koulutuksen lähiopetus toteutetaan maanantai ja tiistai päivisin klo 9.00-16.00

* 15.-16.1., 12.-13.2., 11.-12.3., 8.-9.4., 6.-7.5. sekä 3.-4.6.2024


Koulutus alkaa oman harjoituksen parissa, noin kaksi kuukautta ennen kurssin alkua. Kurssin opettaja lähettää ohjeet oman harjoituksen toteuttamiseen. Kurssi on lähiopetusta, mutta Zoomin kautta voi olla tarvittaessa, jos estyt tulemasta paikan päälle esimerkiksi sairastumisen takia.

Koulutuksen sisältö

Yinjooga asanat, variaatiot ja apuvälineiden käyttö
Äänimaljojen käyttö yinjooga asanoissa
Kosketuksen merkitys ja avustaminen
Yinjoogan periaatteet
Hengityksen merkitys
Jooga filosofiana
Anatomiaa yinjoogan näkökulmasta
Yinjoogan pohjalla vaikuttava kiinalainen lääketiede ja meridiaanioppi
Oma harjoitus ja ohjaajaksi kasvaminen
Tuntien rakentaminen
Meditaatioharjoituksia & Jooga-Nidra
Paljon käytännön harjoituksia
Lopputyöt & valmistuminen


Koulutuksesta saat valmiuden ohjata

Monipuolisia yinjooga -­tunteja
­Sondful Yin® -­tunteja
Soundful Yin® yksilö-­ ja parihoitoja

Koulutuksen opettajat

* Aino-Sofia Kojonen -­ pääkouluttaja

Jooga- ja meditaatio-opettaja, astrologi, äänimaljahoitaja, enkelienergiahoitaja

* Terhi Elo -­ anatomia ja fysiologia

Fysioterapeutti, Yinjoogaohjaaja, äänimaljahoitaja & -­kouluttaja, Enkelihoitaja & -­kouluttaja

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta 1470€ (sis. alv. 24%).

Ilmoittautumisen yhteydessä lähetetään lasku varausmaksusta 185€, jonka maksamalla varaat kurssipaikkasi. Varausmaksua ei palauteta, jos osallistuja peruu osallistumisensa. Varausmaksu on mahdollista siirtää tarvittaessa seuraavaan koulutusryhmään. Seuraava osa tulee maksettavaksi kuukausi ennen koulutuksen alkua, jonka jälkeen koulutus maksetaan kuukausi kerrallaan (245 €). Varausmaksu vähennetään viimeisen lähiopetuksen kurssi maksusta.

Koulutusryhmä pidetään pienenä – 10 henkilöä, jotta saat henkilökohtaista opetusta. Koulutus järjestetään oppilaille, jotka ovat käyneet Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja sointukylpyohjaajan koulutuksen. Et tarvitse aikaisempaa joogataustaa osallistuaksesi koulutukseen, kunhan sinulta löytyy motivaatiota ja kiinnostusta syventyä yinjoogaan ja ennen kaikkea itseesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Lähetä esittely itsestäsi sähköpostilla osoitteeseen: ainosofia@ainosofiakojonen.com

Jos pohdit vielä onko koulutus sinulle, voit lähettää lisäkysymykset samaan sähköpostiin.

Yinjooga tuo meidät takaisin oman kehon, oman hengityksen ja oman sydämen äärelle.

Yinjooga on kehon, mielen ja sielun kohtaamista. Kaikki sinussa saa olla.

Palautteita koulutuksesta

“Koulutuksesta jäi erityisesti mieleen hyväksyvä läsnäolo – ryhmä erilaisia luonteita, jotka sulautuivat hyvin yhteen. Oli ihana olla osa tätä ryhmää. Sain joka kerta tulla koulutukseen juuri sellaisena kuin olen. Koulutuksessa parasta oli saada olla ohjattavana, kun sai itse olla ohjauksessa useamman kerran – oppia parhaiten, kun osaa myös samaistua osallistujiin.”– Satu Kunnari

“Mieleen jäi erityisesti lämmin ja rakkaudellinen ilmapiiri. Opin koulutuksen aikana ennen kaikkea itsestäni. Tämä olikin enemmän ”terapeuttinen” matka itseen kuin olisin uskonut.” -Siru

Olet salliva ja seurassasi ja tulee aina onnistunut olo. Lempeä ääni yhdistettynä ohjaukseesi! Elät todeksi opetustasi. Kiitos, olen saanut niin paljon!”

“Koulutuksessa tehtiin paljon harjoituksia, jaettiin kokemuksia, saatiin myös paljon ihania hoitoja / joogatunteja Nealta. Ne olivat minulle tosi tärkeitä. Nealle, olet ihana täynnä lämpöä, rakkautta, rauhaa. Terhille, olet ihana, valoisa emäntä, aina huomaavainen ja välittävä. Johannalle, kiitos ammattimaisesta, mutta lempeästä opetuksesta. Olette hyvä tiimi ja täydennätte toisianne täydellisesti.” -Kirsi Lepistö

“Sinun energia on niin lempeää ja sallivaa, että on niin kovin helppo olla. Osaat luoda tilan, jossa jokainen saa loistaa ja olla juuri sitä mitä on. Kiitos inspiroimisesta ja viisaista ajatuksista.”

“Asanoiden huolellinen läpikäyminen oli opettavaista. Torstaiaamujen aloitukset olivat ihania. Ryhmässä oli turvallinen ja hyvä tunnelma. Opettajilla vahva asiantuntijuus ja lämmin ja sydämellinen suhtautuminen meihin opiskelijoihin.”

“Edelleenkin olen hieman hämmentynyt tästä teidän koulutus kokonaisuudesta, siis ihanan hyvällä tavalla. Lähdin Yin-joogaa opiskelemaan ja sain elämääni sen lisäksi äänimaljat. Ihan käsittämättömän upea maailma avautui ja ihanat ihmiset olivat kokemassa saman. Olen hionut palvelukokonaisuuttani ja tämä oli niin täydellinen lisä kaikkeen muuhun mitä minulla on. Niin hankala pukea sanoiksi sitä mitä koin ja mitä edelleen koen ja tunnen. Ihan kuin olisin nyt juurtunut siihen olomuotoon mitä minä olen ja mihin kuulun. Kaikella on tarkoituksensa ja mikään ei tapahdu sattumalta. Tämä elämänohjeeni piti taas niin paikkansa.” -Vihreä Noita

“Koulutuksesta jäi mieleen rauhallinen, läsnäoleva ja hyväksyvä tunnelma. Ihana porukka, ohjaajat ja paikka. Monet asiat ja asanat olivat itselle uusia. Kuitenkin niissä edettiin rauhalliseen tahtiin, joten niiden omaksuminen siten helpottui. Merkityksellistä oli tutustua joogaan sen moninaisuudessaan. Jooga on kaikki. Jooga tuli ja jää elämääni. Teoriaa ja käytäntöä oli sopivassa suhteessa. Kaikki aloitus-ja päätösjoogat olivat ihania, samoin toisille tekemämme harjoitustehtävät.” -Jaana

Lämpimästi tervetuloa koulutukseen!