Soundful Yin® Jooga -ohjaajakoulutus
:
* 19.-20.9., 10.-11.10., 14.-15.11. 19.-20.12.2024,16.-17.1.2025 sekä 13.-14.2.2025


Soundful Yin® -joogassa yhdistyvät yinjooga, äänimaljat sekä lempeä, intuitiivinen kosketus.

Yinjooga asanoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Yinjoogassa ei haeta aktiivisia venytyksiä, eikä mennä kehon äärirajoille. Harjoitus etenee rauhallisesti antaen mahdollisuuden päästää irti suorittamisesta ja kiireestä ja palata olemisen tilaan. Harjoituksessa kiinnitetään huomiota luonnolliseen, tasaiseen hengitykseen ja annetaan asioiden tapahtua omalla painollaan.

Soundful Yin -tunnilla äänimaljoja soitetaan keholla ja aurassa edistäen rentoutumisen tunnetta yinjooga asanoissa. Tunnilla voidaan käyttää myös gongia, sadekeppejä ja kosheja ja gongia. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn ja kosketuksen avulla. Soundful Yin on syvärentouttavaa joogaa, joka rauhoittaa hermostoa, vapauttaa fyysisiä tukoksia kehossa, tuo tilaa ajatusten väliin ja vahvistaa yhteyttä omaan itseen.

Nykypäivän vallitsevassa, suorittavassa Yang- tyyppisessä elämänrytmissä on tärkeää muistaa tasapaino ja harjoittaa lempeää läsnäoloa, olemista ja antautumista. Tarkoituksena on löytää tasapaino näiden kahden vastavoiman välillä. Soundful Yin kietoo upeasti yhteen yinjoogan palauttavat ja avaavat asanat, lempeän kosketuksen sekä syvärentouttavan ja hoitavan äänimaailman.

Koulutus sisältää myös astrologian perusopit, joiden avulla syvennät ymmärrystä vuodenkierrosta, sekä jokaisen aurinkomerkin merkityksestä. Aurinkomerkit kuvaavat tiettyä aikaa vuodesta ja jokainen niistä vastaa tiettyä elämän energiaa. Astrologia on symbolinen kieli, joka avaa uudella tavalla ymmärryksen itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta. Astrologian avulla syvennät myös ymmärrystä itsestäsi ja saat näkökulmaa suunnittelemiisi joogatunteihin. Koulutus avaa lisäksi kuunkiertojen merkitystä, joka liittyy vahvasti kaikkiin kehon ja mielen tuntemuksiin ja sitä kautta päivittäisiin syklisyyteemme sekä joogaharjoitukseemme. Perehdymme myös feminiinisyyteemme vaikuttaviin astrologisiin elementteihin ja tutkimme sen eri osa-alueita naisena olemisen ja tuntemisen näkökulmasta.

Koulutus järjestetään oppilaille, jotka ovat käyneet Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja sointukylpyohjaajan koulutuksen tai voit käydä koulutuksia samanaikaisesti.

Kurssikerrat koostuvat yinjooga tunneista, keskustelusta, teoriasta, käytännön harjoittelusta, kirjoitustehtävistä ja rentoutushetkistä. Olet sydämellisesti tervetullut lämminhenkiseen ryhmään oppimaan, rentoutumaan ja kasvamaan yinjooga ohjaajaksi!

Koulutusaikataulu

Syksyn 2024 koulutuksen lähiopetus toteutetaan torstai ja perjantai päivisin klo 9.00-16.00

Koulutuksen lähiopetusjaksot ovat seuraavasti:

* 22.-23.8., 19.-20.9., 10.-11.10., 14.-15.11. 19.-20.12.2024 sekä 16.-17.1.2025

Koulutus alkaa oman harjoituksen parissa, noin kaksi kuukautta ennen kurssin alkua. Kurssin opettaja lähettää ohjeet oman harjoituksen toteuttamiseen.
Kurssi on lähiopetusta, mutta Zoomin kautta voi olla tarvittaessa, jos estyt tulemasta paikan päälle esimerkiksi sairastumisen takia.

Koulutuksen sisältö

* Yinjoogan periaatteet
* Jooga filosofiana
* Yinjooga asanat, variaatiot ja apuvälineiden käyttö
* Hengityksen merkirtys
* Äänimaljojen käyttö yinjooga asanoissa
* Kosketuksen merkitys, intuitiivinen kosketus ja avustaminen asanoissa
* Anatomiaa yinjoogan näkökulmasta
* Yinjoogan pohjalla vaikuttava kiinalainen lääketiede ja meridiaanioppi
* Astrologian perusopit
* Kuunkierrot
* Yin & Yang elementit
* Kiinalaisen lääketieteen elementit vuodenkierrossa
* Oma harjoitus ja ohjaajaksi kasvaminen
* Tuntien suunnittelu ja rakentaminen
* Meditaatioharjoituksia ja Jooga-Nidra
* Paljon käytännön harjoituksia
* Lopputyöt ja valmistuminen

Koulutuksesta saat valmiuden ohjata

Monipuolisia yinjooga -­tunteja
­Sondful Yin® -­tunteja
Soundful Yin® yksilö-­ ja parihoitoja

Koulutuksen opettajat


Koulutuksen pääopettaja:

Aino-Sofia Kojonen

* Jooga- ja meditaatio-opettaja
* Astrologi
* Äänimaljahoitaja
* Enkelienergiahoitaja

Aino-Sofialla on 15 vuoden kokemus energiatyöstä erilaisten ihmisten kanssa, ja hänen osaamisensa yhdistyy tällä hetkellä joogan -ja meditaation opettamiseen, astrologiaan, enkelihoitoihin ja äänimaljahoitamiseen.

Aino-Sofialle hiljentymisen, läsnäolon, itsensä kuuntelun, ja rauhan löytymisen opettaminen ovat hänen sydämessään.

Herkkyys nähdä ja kuulla maailma, sekä oma sisäinen kauneus, ovat asioita, joita hän toivoisi kaikkien itsestään hänen ohjauksessaan tai hoidoissaan löytävän.

Aino-Sofia antaa koulutukseen herkkyyttä, pehmeyttä ja feminiinistä energiaa, naiseuden yiniä, sekä ammattitaitoista osaamista.
Yinjooga tuo meidät takaisin oman kehon, hengityksen ja sydämen äärelle.

Yinjooga on kehon, mielen ja sielun kohtaamista.

Kaikki sinussa saa olla.
Anatomian ja fysiologian opettaja:
Terhi Elo

* Fysioterapeutti
* Yinjoogaohjaaja (­Sondful Yin® -jooga ja Yoga Yinful®)
* Äänimaljahoitaja & -­kouluttaja
* Enkelienergiahoitaja & -­kouluttaja

Terhi on opettanut hierojakoulutuksessa 15 vuoden ajan mm. hierontaa, anatomiaa ja fysiologiaa.

Joogaohjaajakoulutuksessa Terhi opettaa anatomiaa hyvin käytännön läheisesti jooga-asanoiden kautta.


Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta 1 770 € (sis. alv. 24%).

Ilmoittautumisen yhteydessä lähetetään lasku varausmaksusta 185€, jonka maksamalla varaat kurssipaikkasi. Varausmaksua ei palauteta, jos osallistuja peruu osallistumisensa. Varausmaksu on mahdollista siirtää tarvittaessa seuraavaan koulutusryhmään. Seuraava osa tulee maksettavaksi kuukausi ennen koulutuksen alkua, jonka jälkeen koulutus maksetaan kuukausi kerrallaan (295 €). Varausmaksu vähennetään viimeisen lähiopetuksen kurssi maksusta.

Koulutusryhmä pidetään pienenä – 10 henkilöä, jotta saat henkilökohtaista opetusta. Koulutus järjestetään oppilaille, jotka ovat käyneet Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja sointukylpyohjaajan koulutuksen. Et tarvitse aikaisempaa joogataustaa osallistuaksesi koulutukseen, kunhan sinulta löytyy motivaatiota ja kiinnostusta syventyä yinjoogaan ja ennen kaikkea itseesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Lähetä esittely itsestäsi sähköpostilla osoitteeseen: ainosofia@ainosofiakojonen.com

Jos pohdit vielä onko koulutus sinulle, voit lähettää lisäkysymykset samaan sähköpostiin.

Palautteita koulutuksesta

“Koulutuksesta jäi erityisesti mieleen hyväksyvä läsnäolo – ryhmä erilaisia luonteita, jotka sulautuivat hyvin yhteen. Oli ihana olla osa tätä ryhmää. Sain joka kerta tulla koulutukseen juuri sellaisena kuin olen. Koulutuksessa parasta oli saada olla ohjattavana, kun sai itse olla ohjauksessa useamman kerran – oppia parhaiten, kun osaa myös samaistua osallistujiin.”– Satu Kunnari

“Mieleen jäi erityisesti lämmin ja rakkaudellinen ilmapiiri. Opin koulutuksen aikana ennen kaikkea itsestäni. Tämä olikin enemmän ”terapeuttinen” matka itseen kuin olisin uskonut.” -Siru

Olet salliva ja seurassasi ja tulee aina onnistunut olo. Lempeä ääni yhdistettynä ohjaukseesi! Elät todeksi opetustasi. Kiitos, olen saanut niin paljon!”

“Koulutuksessa tehtiin paljon harjoituksia, jaettiin kokemuksia, saatiin myös paljon ihania hoitoja / joogatunteja Nealta. Ne olivat minulle tosi tärkeitä. Nealle, olet ihana täynnä lämpöä, rakkautta, rauhaa. Terhille, olet ihana, valoisa emäntä, aina huomaavainen ja välittävä. Johannalle, kiitos ammattimaisesta, mutta lempeästä opetuksesta. Olette hyvä tiimi ja täydennätte toisianne täydellisesti.” -Kirsi Lepistö

“Sinun energia on niin lempeää ja sallivaa, että on niin kovin helppo olla. Osaat luoda tilan, jossa jokainen saa loistaa ja olla juuri sitä mitä on. Kiitos inspiroimisesta ja viisaista ajatuksista.”

“Asanoiden huolellinen läpikäyminen oli opettavaista. Torstaiaamujen aloitukset olivat ihania. Ryhmässä oli turvallinen ja hyvä tunnelma. Opettajilla vahva asiantuntijuus ja lämmin ja sydämellinen suhtautuminen meihin opiskelijoihin.”

“Edelleenkin olen hieman hämmentynyt tästä teidän koulutus kokonaisuudesta, siis ihanan hyvällä tavalla. Lähdin Yin-joogaa opiskelemaan ja sain elämääni sen lisäksi äänimaljat. Ihan käsittämättömän upea maailma avautui ja ihanat ihmiset olivat kokemassa saman. Olen hionut palvelukokonaisuuttani ja tämä oli niin täydellinen lisä kaikkeen muuhun mitä minulla on. Niin hankala pukea sanoiksi sitä mitä koin ja mitä edelleen koen ja tunnen. Ihan kuin olisin nyt juurtunut siihen olomuotoon mitä minä olen ja mihin kuulun. Kaikella on tarkoituksensa ja mikään ei tapahdu sattumalta. Tämä elämänohjeeni piti taas niin paikkansa.” -Vihreä Noita

“Koulutuksesta jäi mieleen rauhallinen, läsnäoleva ja hyväksyvä tunnelma. Ihana porukka, ohjaajat ja paikka. Monet asiat ja asanat olivat itselle uusia. Kuitenkin niissä edettiin rauhalliseen tahtiin, joten niiden omaksuminen siten helpottui. Merkityksellistä oli tutustua joogaan sen moninaisuudessaan. Jooga on kaikki. Jooga tuli ja jää elämääni. Teoriaa ja käytäntöä oli sopivassa suhteessa. Kaikki aloitus-ja päätösjoogat olivat ihania, samoin toisille tekemämme harjoitustehtävät.” -Jaana

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Yinjoogaohjaajaksi!